Perifériás eszközök fából

Genda Csongor Zoltán, 2007. február 20. 19:01
Egy német cég olyan különleges számítógép-tartozékokat forgalmaz, amelyek burkolatát nem olcsó műanyagból, hanem a legkülönbözőbb, a bútoriparban is használatos faanyagokból készítették el.
A Holz Exklusiv kínálatában a hagyományos mindennapi tárgyakon kívül olyan fából készült perifériás eszközök is megtalálhatóak, mint LCD-képernyők, billentyűzetek, egerek és USB-tárolók.

Más gyártók ha fel akarják kelteni a vásárlók érdeklődését, akkor leginkább ékkövekkel díszített tartozékokat dobnak piacra, melyekért sokszor több millió forintot kell fizetnünk. Ugyan a német cég termékei sem olcsók, azonban ha valaki különleges darabra vágyik, nem kell milliókat fizetnie egy gyémánttal kirakott mouse-ért, hanem viszonylag elérhető áron hozzájuthat egy exkluzív, faborítású mutatóeszközhöz vagy bármi máshoz. A legolcsóbb bükkfa egeret már 30 euróért (7500 Ft) megvásárolhatják az érdeklődők, ám 195 eurós (50 ezer Ft) cocobolóból készült mutatóeszköz is található a választékban. A billentyűzetek árai 800-1000 euró (200-250 ezer Ft) között ingadoznak, a 17-19"-es LCD-képernyőkért pedig 900-1500 eurót (225-380 ezer Ft) kell fizetni.

A perifériás eszközök technikai paramétereire vonatkozó információkkal nem szolgált a gyártó.