Még jobban szigorítaná a Microsoft az eredetiségvizsgálatot

Genda Csongor Zoltán, 2007. február 20. 22:07
Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója egy múlt heti konferencián tartott beszédében kijelentette, hogy a kalózmásolatok megjelenése jelentős mértékben befolyásolja a Vista-eladásokat, ezért vállalatuk az eredetiségvizsgálat megszigorítását fontolgatja.
Ballmer szerint a pénzügyi elemzők túlontúl optimista jóslatokba bocsátkoztak a Vista-értékesítéseket illetően. A vezérigazgató úgy véli, hogy a 2007-es pénzügyi évben a szoftveróriás számára érezhető lesz az új generációs operációs rendszer megjelenésének a hatása, azonban a 2008-as időszakra vonatkozó prognózisokat már egyenesen agresszívnak tartja.

Elmondása szerint maga a Microsoft is elégedett a jelenlegi eladási számokkal, azonban ennél jóval több lehetőség rejlik a Vistában. Ballmer óriási visszahúzó erőként tekint a feketekereskedőkre, akik időközben elárasztják az utcákat a kalózverziókkal. Látván az illegális másolatok rohamos terjedését, a redmondi konszern komoly lépéseket akar tenni a kalózkodás visszaszorítása érdekében. Ballmer szerint ennek egyik módja az eredetiségvizsgálat (WGA) megszigorítása, melynek lehetőségeit máris vizsgálják a Microsoft-szakemberek. A szoftveróriás még az idei esztendőben foganatosítani akarja eme intézkedéseit.