Ingyenesen letölthető a Virtual PC 2007

Genda Csongor Zoltán, 2007. február 20. 21:13
Korábbi ígéretéhez híven a Microsoft elérhetővé tette virtualizációs alkalmazásának legújabb verzióját is, a Virtual PC 2007-et, melyet bárki ingyenesen letölthet a vállalat weboldaláról.
A redmondiak a tervezettnél korábban elkészültek az új szoftverrel, amely természetesen kompatibilis a Vistával is, és támogatja mind az AMD, mind pedig az Intel processzorok virtualizációs technológiáját. A program segítségével a felhasználók egymástól függetlenül több operációs rendszert is használhatnak egyidejűleg. Így például a kétséges eredetű alkalmazásokat is problémamentesen tesztelni lehet bármiféle negatív következmények nélkül. A Microsoft közleménye szerint a Virtual PC 2007 támogatja a Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86), Windows Server 2003, Standard x64 Edition, Windows Vista Business, Windows Vista Business 64-bit edition, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Enterprise 64-bit edition, Windows Vista Ultimate, Windows Vista Ultimate 64-bit edition, Windows XP Professional Edition , Windows XP Professional x64 Edition és Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszereket.

Mint a  fentebbi felsorolásból is látható, a program futtatható 64 bites operációs rendszeren is, egyetlen hátránya viszont, hogy 64 bites környezetet nem lehet azzal emulálni.

A Virtual PC 2007-et innen tölthetik le az érdeklődők.