Sybase-szoftveradomány az ELTE-nek

forrás Prim Online, 2007. február 21. 09:02
A Sybase tájékoztatása szerint az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) lágymányosi campusában hivatalosan átadták azt a 120 millió forint értékű szoftveradományt, amelyet egy tavaly decemberben kötött oktatási támogatási szerződés keretében ajánlott fel a Sybase az ELTE Informatikai Karának.
A szoftverlicenceket Milanka Sztamenkovics, a Sybase EMEA régiójának disztribúciós igazgatója és Dinnyés Ferenc, a vállalat hazai disztribútora, a Sybase Products Hungary Kft. ügyvezetője adta át Kozma Lászlónak, az informatikai kar dékánjának.

Az adatbázis-kezelőjéről és alkalmazási rendszereiről ismert amerikai szoftveres vállalat a támogatási együttműködés keretében két termékét bocsátotta korlátlan oktatási célú használatra az egyetem rendelkezésére: az iparág első számú adatmodellező és alkalmazástervező eszközének számító PowerDesignert, valamint a WorkSpace nevű, Java alapú alkalmazásfejlesztő eszközt (ezekből most a PowerDesigner licenceinek átadására került sor). A tudományegyetem ezeket szeptembertől a programozási nyelvek és fordítóprogramok tanszék adatbázis- és nyelvi laboratóriumaiban használja fel. A licenceken felül a Sybase ingyenes telefonos támogatást is biztosít az alkalmazott szoftverekhez, és azok oktatásában is részt vállal. Az együttműködés kiterjesztéseként a felek megállapodtak egy „Sybase alkalmazásfejlesztési kompetenciaközpont” kidolgozásában, az ELTE Informatikai Kar eszközbázisán.