Megadóztatnák az Ebay-ezőket

Genda Csongor Zoltán, 2007. február 21. 19:43
A Financial Times hírül adta, hogy az amerikai pénzügyi hatóságok felfigyeltek az olyan nagy forgalmat bonyolító aukciós portálokra, mint az eBay, és a jövőben megadóztatnák azok felhasználóit.
A lap értesülései szerint a kormányszervek 2008 január elsejétől kezdődően léptetnék életbe az online úton értékesítő személyekre vonatkozó adózási kötelezettséget. Természetesen az olyan felhasználóknak, akik évente csupán néhány kisebb értékű tárgyat értékesítenek az aukciós portálokon, nem kellene erről hivatalos bevallást tenniük. A rendelkezés csakis azokra vonatkozna, akik évente legalább száz tranzakciót bonyolítanak, az ily módon generált forgalom pedig meghaladja az ötezer dollárt. Az amerikai pénzügyminisztérium képviselői úgy vélik, hogy az intézkedésnek köszönhetően éves szinten hozzávetőlegesen kétmilliárd dollárral több adót tudnak majd beszedni.

Az eBay üzemeltetői ellenzik a felhasználók megadóztatásának a tervét, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy megakadályozzák a törvénytervezet életbe léptetését.