Jó eredmények a Hewlett-Packardnál - tavaly világelső lett

MTI Sajtóadatbank, 2007. február 22. 10:03
Erőteljesen növelte nyereségét a Hewlett-Packard számítástechnikai csoport idei üzleti évének első negyedében elsősorban a személyiszámítógép-, illetve a nyomtatóüzletág jó szereplésének köszönhetően. Az amerikai csoport az év egészben is jó eredményekre számít.
A januárral végződött első negyedben az adózott eredmény 26 százalékkal 1,5 milliárd dollárra, a részvényarányos nyereség 55 centre nőtt az egy évvel korábbi 42 centről, az érbevétel 11 százalékkal 25,1 milliárdra emelkedett.

A legnagyobb mértékben, 40 százalékkal a hordozható számítógépek eladása nőtt, az asztali számítógépeké viszont 1 százalékkal visszaesett: a számítógépek eladása összességében 17 százalékkal 8,7 milliárd dollárra nőtt. A nyomtatóüzletágban hét százalékkal 7 milliárd dollárra emelkedett az árbevétel.

Az értékesítés felfutásának köszönhetően  a HP a tavalyi év végére világelső lett a számítógépes cégek között, maga mögé utasítván a Dellt.

A társaság az év egészében is jó eredményeket vár: a második negyedben 57-58 centes részvényarányos nyereséget és 24,5 milliárd dollár árbevételt, az év egészében 98-99 milliárd dolláros forgalmat, 2,35-2,40 dollár részvényarányos nyereséget.