"Yo! Neked", GTS-Datanet

Kovács Attila, 2007. február 22. 12:28
A vezető alternatív távközlési szolgáltató múlt évi eredményeit és ez évi terveit ismertette mai sajtótájékoztatóján Szatmári Géza, a GTS-Datanet Kft. ügyvezető igazgatója.
A pénzügyi eredmények: 13,4 milliárd forintos árbevétel (19,6%-os növekedés 2005-höz képest), 30 ezret meghaladta az ADSL internet-előfizetői szám (ebből 15 ezer a fővárosban), a bevételek negyede lakossági szolgáltatásokból származott; az idei terv szerint további 15%-os árbevétel-növekedés. A DataPhone vezetékes hangszolgáltatás árbevétel-növekedése 45% volt. A Datanethez hordozott vezetékes számok megközelítették a 18 ezret. A hosztolt szerverek száma meközelítette a 800 darabot.

Fontos bejelentések: a GTS-Datanet a Hungarotel területén is elérhetővé teszi ADSL szolgáltatását; megemeli "Yo! Neked" nevű ADSL szolgáltatási csomagjainak sávszélességét (50-100%-kal). Hasonlóan 2006-hoz, idén újabb 1 milliárd forintos beruházással a vidéki nagyvárosokban is elérhetők lesznek a "Yo!" csomagok (Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Sopronban, Székesfehérváron, Szolnokon, Tatabányán és Zalaegerszegen már megrendelhetők). A "Yo!" csomagokhoz a szolgáltató - a hazai piacon egyedülálló módon - sávszél-garanciát is kínál: ha az adott előfizető által a gyakorlatban elérhető sebesség legalább 25%-kal alacsonyabb az általa választott csomagban kínált max. letöltési sebességnél, az illető az előfizetői szerződés utólagos módosításával kisebb csomagra válthat. Idén több mint megkétszerezik a DataHome szerverközpont kapacitását: 100 millió forintnál is több beruházással újabb, ezer gép üzemeltetésére alkalmas szerverterem kerül kialakításra, Budapesten, a Duna Plazában. Idén megjelenik a (Favorit díjcsomaghoz hasonló) GTS-Datanet átalánydíjas internetcsomag.