Samsung USB LCD monitor

Milkovits Gábor, 2007. február 22. 20:37
A Samsung olyan új LCD monitort tervez bemutatni a hannoveri CeBIT kiállításon, amely USB porton keresztül csatlakoztatható a számítógépre, és nem igényel extra videokártyát.
Az USB LCD ugyan nem használható elsődleges monitorként, viszont az eddiginél kisebb teljesítményű hardverkonfigurációval is lehetővé teszi egyszerre több megjelenítő használatát. A 19 inch-es Samsung Syncmaster 940UX eltávolítható adattároló eszközként jelenik meg a Windows PC-ken, és a virtuális grafikus kártyák, illetve a megfelelő illesztő-programok telepítése is automatikusan megtörténik. A virtuális GPU-kból egyébként három, magukból a monitorokból pedig a fő megjelenítőn kívül hat telepíthető egy PC-re. Valódi grafikus lapkák híján az egyszerre több USB LCD alkalmazása a központi processzort terheli, így a Samsung legalább 2 GHz-es, kétmagos processzorral üzemelő számítógépekhez ajánlja a terméket.

További részleteket nyilván a CeBIT kiállításon árulnak majd el a Samsung Syncmaster 940UX-ről, így ezekre még legalább március 15-ig várni kell. Addig is annyit lehet tudni, hogy a Heise német híroldal információi szerint a kiegészítő USB monitor ára 430 euró körül alakul majd.