A Gartner "Magic Quadrant" táblázatában a Dell a vezetők között

forrás Prim Online, 2007. február 23. 14:06
A Gartner Inc. a Dellt 2006 második félévét összesítő, középkategóriás nagyvállalati lemeztömbök „Magic Quadrant” táblázatában a vezetők (Leaders Quadrant) közé sorolta.
A Dell egy megoldás orientált szemléletmódot követ adattároló rendszerei tervezése és szállítása során. A rendszereket a gyár által beállított SAN alkatrészekkel szállítják, beleértve a szerver oldali interfész kártyákat és a Dell/EMC szoftvert, amely leegyszerűsíti a telepítést, ezáltal időt takarít meg az ügyfelek részére. A Dell nemcsak saját, hanem EMC menedzsment szoftverrel is szállít rendszereket, melyeket úgy terveztek, hogy a működés összetettségét csökkentse és egy komplett szerver- és adattároló csomagot biztosítson.

A Gartner meghatározása szerint a középkategóriás lemeztömbök olyan, külső vezérlő alapú független lemezekből álló redundáns tömbök (RAID), amelyek:

A Gartner szerint ”a középkategóriás nagyvállalati lemeztömbök forgalmazói között vezető (Leaders Quadrant) vállalatnak megvan az a piaci részesedése, megbízhatósága, valamint marketing- és eladási képessége, mely szükséges az új technológiák átvételére. A piaci szükségletek megértését szemlélteti, hogy újító szellemű és gondolatvezető, jól tagolt tervei vannak arra nézve, hogy az ügyfelek és lehetséges vevők megtervezhessék adattároló infrastruktúrájukat és stratégiájukat.”

A Gartner „végrehajtási képesség” értékelési kritériuma a következőket tartalmazza:

Az „előrelátás teljessége” kritérium értékeli a piaci megértést, a marketing- és eladási stratégiát, a termékstratégiát, a vállalati modellt, a beruházást és a földrajzi stratégiát.

A Gartner „Magic Quadrant” vizsgálatának eredménye és a táblázat letölthető.