Három divatos fényképezőgép stílusra vágyó hölgyeknek

Széles Csongor, 2007. március 3. 13:15
Nem mondunk újat azzal, hogy a technikai újdonságokra inkább a férfiak mozdulnak rá. A nők inkább a finomabb, kedvesebb dolgokra vágynak. Nos mi megpróbáljuk közelíteni a kettőt: következzen három stílusos-divatos könnyen kezelhető fényképezőgép rövid bemutatója.
Napjainkban a divatos fényképezőgépek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Hol van már az az idő, mikor a nagyközönséget célzó fényképezőgépek szürkék és unalmasak voltak! Ma már szinte minden színben szinte minden kapható, így van ez a fényképezőgépekkel is: egy-egy modell nem csak metalizált változatban, de több színvariánsban is kapható, és ezekre már nem csak a fényképek megnézésekor pillant az ember.

Természetesen nem hagytuk figyelmen kívül a technikai vonatkozást sem, mindhárom fényképezőgép a szép design nélkül is megállná a helyét. De mint tudjuk, nemcsak az ész a fontos... Nézzük hát mivel nyerte el tetszésünket a három modell.

Bronzérem - Casio Card Exilim EX-S770

A szó szoros értelmében nem egy csillivilli gép, de ennek ellenére fényezett, vonzó, szexi borítása sokakat megragad, emellett valóban vékony, becsülettel rászolgálva a "kártya" névre. Három változatban kapható, a prémium ezüst, a grafitkék és a kedvencünkké vált lángvörös színeinek köszönhetően az S770 szinte ékszerként is hordható, és természetesen bármilyen kicsi retikülben elfér.

Ha a gazdája nem csupán feltűnést akar kelteni vele, és komolyabban fontolja, hogy fotózni fog, örömmel veheti tudomásul, hogy az S770 7,2 megapixeles felbontásban fényképezhetünk és a 3x optikai zoom mellett a biztonság kedvéért képstabilizátor is lapul. Emellett szélesvásznú videókat is megörökíthetünk vele és természetesen tévéhez is csatlakoztatható.

Az S770 kiváló választás lehet azok számára, akik olyan elegáns fényképezőgépet keresnek, amely nem kiabálóan divatos és jó minőségű felvételeket készít.


























Az ezüstérmes - Canon Digital IXUS i7

A Canon divatos alternatívája nemcsak jól néz ki, de épp olyan aprócska is mint egy mobiltelefon és hordozhatóság tekintetében sem okoz nagyobb gondot annál. A metálszürke szélek közül felderengő harmatos színeinek köszönhetően valóban elegáns megoldás.

A legjobb az egészben azonban az, hogy ez a kis masina épp olyan jól teljesít gyakorlatban, vagyis fotózás közben is, mint ahogy kinéz. Éles képek, tökéletes színhűség - ez jellemzi a Canont szinte bármilyen fényviszony között. Rossz megvilágítás esetén természetesen be kell kapcsolni a vakut is, de egy divatfényképezőgéptől senki sem azt várja el, hogy vaksötétben is tökéletesen megörökítse a tájat. Aki ezt válassza, nem csak az eleganciát fizeti meg, de a képeket néző barátok megfizethetetlen, irigységgel párosuló csodálatát is.
























Aranyérem - Olympus mju 750


Gömbölyded kialakításának és a fémből készült váznak köszönhetően az Olympus a kezdetekkor nagyon jó esélyekkel indult. De nem csak a gyönyörű külsejének köszönheti a győzelmet, hanem a cseppvédett vázának köszönhetően is, vagyis ez egy olyan fényképezőgép, amelyet bátran elvihetünk a Balaton partján rögtönzött bulira is, nem kell attól félni, hogy elázik. Azért valamennyire mégis vigyázni kell rá, mert búvárkodni nem lehet vele: vízálló, de nem vízhatlan.

A 7,1 megapixeles képérzékelő A4 méretű fényképek kinyomtatására is elegendő felbontást, megfelelő részletességet nyújt. De a legjobb tulajdonsága mégis csak a lenyűgöző 5x zoomoptika. A három közül ez a legrugalmasabban kihasználható divatos fényképezőgép.