Új Ultra-Media MP3 és videólejátszók

Kiss Ádám Zoltán, 2007. március 3. 21:09
Frissült az Ultra-Media MP3 és videólejátszók választéka, Magyarországon is beszerezhetők, ráadásul a korábbi 512 MB-os modellnél is olcsóbb az új 1 GB-os lejátszó.
Termékek között két érdekes újdonság is van, lássuk ezeket részletesebben. A kisebbik, az UMP-662-es. Mint mindegyik lejátszót, ezt is 1, illetve 2GB-os verzióban lehet kapni. Ez a készülék minden eddiginél nagyobb 2,2 hüvelykes TFT kijelzőt kapott. A legérdekesebb része, hogy SD memóriakártyával bővíthető, így akár összesen 4GB zenét is cipelhet egyszerre. Masszív fémházzal készült, így nem csak esztétikus, de várhatóan tartós is. Beépített hangszóróval rendelkezik, így társaságban is meg lehet mutatni az új számokat. Újratölthető akkumulátora a számítógép USB kapujáról, illetve a dobozban mellékelt adapterről is tölthető. 

A legérdekesebb darab az UMP-752-es. A használata elsőre nem magától értetődő, de magát a készülék házát lehet négy oldalon nyomkodni, így lehet navigálni a menüben. A kijelző itt is 2,2"-es, de ez egy 262 ezer színű 220x175-os TFT monitor. Ezen különleges minőségben lehet nézni az MPEG4 formátumú videókat, vagy fotókat. A hangminőség tekintetében is kiemelkedő a 752-es, ezt igazán egy jó minőségű fejhallgatóval lehet tapasztalni. A zenebarátokat testre szabható equalizer is segíti ebben, és az UMP-752-es Micro SD kártyával bővíthető.