Microsoft technológiával nyert tendert az Axis Kft.

forrás Prim Online, 2007. március 5. 10:04
Közbeszerzési pályázaton nyert megbízást az Axis Consulting 2000 Kft. elektronikus ügyirat-nyilvántartó és dokumentumkezelő rendszer szállítására a budapesti Főpolgármesteri Hivatal számára.
A kialakítandó megoldásnak meg kell felelnie a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvényben (KET) megfogalmazott előírásoknak, illetve illeszkednie kell a hivatal informatikai környezetéshez és szabványaihoz. Az Axis Microsoft technológiára alapozva .NET Framework környezetben alakítja ki a rendszert, amelyet a Főpolgármesteri Hivatal összes szervezeti egységénél bevezetnek.

A nagyvállalati rendszerek és üzleti intelligencia megoldások területére szakosodott Axis Consulting 2000 Kft.  a FreeSoft Nyrt. független leányvállalata. A cég az államigazgatás, valamint számos önkormányzat, bank, telekommunikációs, szolgáltató és ipari cégek  partnere, az üzleti intelligencia-megoldások vezető szállítójának számító, Cognos Inc. arany fokozatú viszonteladója. Megoldásaiban szabványos és nyitott szoftver technológiákat (relációs adatbázis-kezelők, XML, webszolgáltatások), illetve elterjedt platformokat (Oracle, Java, Microsoft) használt, jártas a nagyvállalati megoldások (Oracle Financials, Microsoft Dynamics AX) megvalósításában.