512 MB memóriaegység az Xbox 360-hoz

Milkovits Gábor, 2007. március 5. 22:23
A Microsoft bejelentette, hogy az eddigi 64 MB-os mellett egy 512 MB-os memóriaegységet is forgalomba hoz Xbox 360 játékkonzoljához.
A nagyobb teljesítményű memória április 3-tól lesz világszerte kapható, Amerikában 50 dollárért, nálunk pedig az eddigi tapasztalatok alapján valószínűleg ugyanennyi eurónak megfelelő forintét. Ezzel egy időben a régebbi, 64 MB-os eszköz ára 40 helyett 30 dollárra mérséklődik, továbbá az Xbox Live oldalról letölthető játékok hivatalos maximális méretét 50-ről 150 MB-ra emelik. Az április eleji premier után korlátozott ideig a Bizarre Creations „Geometry Wars: Retro Evolved” előre feltöltött játékával kerül piacra a megnövelt teljesítményű Xbox 360 memóriaegység.

A lépést nyilvánvalóan elősegítette a NAND flashmemória nagykereskedelmi árának rohamos csökkenése az utóbbi időben, ám akárhogy is, az új memóriaegység előnyös ajánlat lehet azoknak a felhasználóknak, akik a külső HD DVD meghajtót egy kicsit drágának tartják, ugyanakkor nem elégszenek meg 64 MB-tal.