Pornóvideót találtak a gépén, ezért a Microsoftot pereli

Genda Csongor Zoltán, 2007. március 6. 22:17
Egy amerikai állampolgár számítógépén szexvideókat találtak az FBI munkatársai, a kisstílű bűnöző viszont a Microsoft teszi felelőssé amiatt, hogy a szakembereknek sikerült feltörniük PC-jét, és kártérítést követel a vállalattól.
A Szövetségi Nyomozó Iroda illegális fegyverhasználat és más kisebb bűncselekmények elkövetésének a vádjával vette őrizetbe Michael Alan Crookert, akinek otthonát átkutatták, hogy bizonyítékokat találjanak ellene, és természetesen a gyanúsított számítógépét is átvizsgálták.

A szakembereknek sikerült feltörniük a Windows XP operációs rendszerrel futó PC-t, s azon olyan pornográf videókat találtak, amelyeken a vádlott volt látható barátnőjével, ráadásul arra is fény derült, hogy a gyanúsított rendszeresen szexoldalakat látogatott, ami ugyan nem illegális, azonban ezáltal nevetségessé vált a nyomozók előtt. Crooker a Microsoftot és annak partnereit teszi felelőssé megszégyenüléséért, ezért 200 ezer dollár kártérítést követel a vállalattól. A férfi elmondta még, hogy az Internet Explorert úgy állította be, hogy az csak öt napig tárolja az előzményeket, azonban az FBI munkatársainak sikerült előhívniuk az ennél régebbi adatokat is.

Crokeer, saját bevallása szerint, már megállapodott számítógépe gyártójával, most pedig a Microsoft ajánlatára vár.