A nők óvatosabbak a neten, mint a férfiak

Genda Csongor Zoltán, 2007. március 6. 20:02
Egy tegnap közzétett tanulmány azt igazolja, hogy nem csupán a nők és a férfiak webes barangolási szokásai között vannak különbségek, hanem a gyengébb nem képviselői ráaadásul óvatosabbak is a világhálón.
A Symantec legfrissebb felmérése szerint a nők sokkalta elővigyázatosabbak az interneten, mint férfi társaik, mivel kevesebb tartalmat töltenek le, és személyes adataikra is jobban vigyáznak. A biztonságspecialista által megkérdezett nőknek csupán a 7%-a tölt le meggondolatlanul szoftvereket ismeretlen helyekről, míg a férfiaknál ez az arány 20%. A gyengébb nem számára az online vásárlások esetében is fontos, hogy ismerjék a szóban forgó weboldalt, és nem szavaznak bizalmat az olyan site-oknak, amelyek figyelemfelkeltő, kihagyhatatlan ajánlatokkal kecsegtetnek, ám kétséges az eredetük.

A szakemberek szerint az adatrablásokról szóló hírek nemtől függetlenül egyre inkább elbátortalanítják az internetfelhasználókat, azonban a nők valamivel mégis körültekintőbbek webes barangolásaik közben, mint a férfiak.

A Symantec még egy szomorú tényre hívta fel a figyelmet tanulmányában, mégpedig arra, hogy a világhálóra csatlakozók 90%-a ugyan használ valamilyen vírusirtót, azonban csupán azok 48%-a védekezik a kémprogramok ellen is, a netezők negyede pedig nem telepít fel tűzfalat a számítógépére.