Vezeték és "gombok" nélküli Vista-billentyűzet

Genda Csongor Zoltán, 2007. március 6. 21:03
Egy kínai cég olyan Vistára optimalizált, kábel nélküli billentyűzetet mutatott be, amelyet a gyártó nem szerelt fel a hagyományos klaviatúrákon található rugós gombokkal.
Az Amex Digital elektronikai konszern előrukkolt egy kifejezetten az új Microsoft operációs rendszer használatát megkönnyítő, érintésre érzékeny felülettel ellátott billentyűzettel, amely akár harmincméteres távolságból is tud kommunikálni a számítógéppel. A bal oldalon elhelyezett vezérlőgombok a médiafunkciók irányításáért felelnek, azaz innen lehet állítani a hangerősséget, elindítani vagy leállítani a lejátszást stb. Jobb oldalt egy joystick-szerű vezérlő, a felső részen pedig az egyéb gyakran használt alkalmazásokat előhívő gombok kaptak helyet, amelyek szintén a könnyebb kezelhetőséget szolgálják. A 11x280x110 mm-es perifériás eszköz mindössze 300 grammot nyom, és négy darab AAA-elemmel működik.

Az Amex Digital a CeBIT-en bemutatja a TSK-V7 névre keresztelt klaviatúrát a nagyközönségnek is, azonban annak árára és a megjelenés dátumára vonatkozó információval egyelőre nem szolgáltak a cég képviselői.