6 millió Xbox Live-felhasználó

Milkovits Gábor, 2007. március 6. 22:40
A Microsoft bejelentette, hogy az Xbox játékkonzoljaihoz kapcsolódó Xbox Live online szolgáltatás felhasználóinak száma elérte a hatmilliót.
Az új célkitűzést négy hónappal az eredetileg jósolt időpont előtt sikerült elérnie a Microsoftnak. A hatmilliós szám magába foglalja az eredeti Xbox Live, valamint az Xbox 360 konzolhoz kötődő ingyenes (ezüst) és évi 50 dolláros díjszabású (arany) szolgáltatások ügyfeleit is. A felhasználók összesen 2,3 milliárd órát töltöttek online játékokkal, az Xbox Live-on kicserélt üzenetek száma pedig elérte a napi 2 milliót. Változatlanul a Halo 2 a legnépszerűbb online játék az oldalon, míg a második és harmadik helyeket a Gears of War és a Hexic HD szerezte meg magának. A konzoljukkal a szolgáltatáshoz kapcsolódók 70%-a vásárolt játékprogramot a portálról.

A Microsoft arról nem közölt adatokat, hogy a 6 milliós táborban mennyien rendelkeznek az újabb Xbox 360 készülékkel, illetve mennyi a fizetős felhasználó. Annyi bizonyos, hogy az egyre népszerűbb Xbox Live portál és szolgáltatás kulcsszerepet játszik a PlayStation 3 és a Nintendo Wii ellen folytatott utolsó generációs konzolháborúban.