Digitális órának álcázott webkamera

Genda Csongor Zoltán, 2007. március 7. 19:01
A WiLife nevű cég egy digitális órának álcázott webkamerát mutatott be, amely tökéletesen alkalmas a megfigyelésre, ugyanis senki nem feltételezné, hogy az alkalmas fotók, illetve mozgóképek készítésére.
A "báránybőrbe bújtatott" LukWerks Spy belsejében egy 400 MHz-s processzor található, és 640x480 pixeles felbontású videókat lehet vele készíteni. A felhasználóknak csupán fel kell telepíteniük a mellékelt szoftvert, a bázisállomást pedig csatlakoztatniuk kell számítógépükhöz, s a vezeték nélküli webkamera máris küldi az adatokat a PC-nek. A rögzített videókat a program WMV-formátumba konvertálja.

Mindazok viszont, akik nem elégszenek meg egyetlen kamerával, megvásárolhatják a hat darabból álló megfigyelőrendszert. A LukWerks Spy különlegessége azonban, hogy e-mailben vagy sms-ben is értesíteni tudja a tulajdonost az eseményekről. Ebben az esetben a felhasználók maguk választhatják meg, hogy rövid szöveges üzenetet, képeket, esetleg egy részletet szeretnének kapni a rögzített mozgóképanyagból.

A kémkamerát 330 dolláros áron vásárolhatják majd meg az érdeklődők a kereskedelmi forgalomban, azonban annak megjelenési dátuma egyelőre nem ismeretes.