Vezeték nélküli hálózat ingyenes otthoni telepítéssel

forrás Prim Online, 2007. március 8. 10:13

A magyar piacon egyedülálló szolgáltatást indított a D-Link. Kiemelt SoHo partnerein keresztül március elejétől több mint 30 nagyvárosban ingyenesen telepíti új generációs Wireless N vezeték nélküli eszközeit. Természetesen az országos lefedettséget biztosító partneri hálózat tagjai más településeken is vállalják megállapodás alapján a kedvezményes üzembe helyezést.

„A D-Link két évtizeddel ezelőtt azt a célt tűzte ki, hogy a lakosság számára is elérhetővé tegye a hálózati eszközöket. A mostani – Európában is egyedülálló – kezdeményezés célja, hogy elnyerjük mindazok bizalmát, akik már gondolkodtak szélessávú Internet kapcsolatuk megosztásán, de dobozos termékként tartózkodtak a szükséges eszközök megvásárlásától, majd otthoni összeszerelésétől” – nyilatkozta Élő András, a D-Link Magyarország ügyvezetője.

A cég magyarországi irodája öt éve folyamatosan fejlesztette a végfelhasználók életét könnyítő szolgáltatásait. Magyar nyelvű telefonos technikai támogató csapattal, magyar nyelvű felhasználói útmutatókkal és tavaly óta magyar nyelvű, CD lemezről futó telepítő varázslóval egyedülálló helyi támogatást biztosított eddig is, de a mostani lépéssel egy teljesen új potenciális felhasználói kört szólít meg a D-Link.

A telepítés az új generációs, 802.11n draft szabványtervezetre épülő, akár 300Mbps névleges teljesítményre képes Wireless N termékcsalád valamennyi termékének megvásárlása esetén igénybe vehető a www.internetszabadon.hu oldalon felsorolt településeken, melyek száma folyamatosan emelkedik. Amennyiben a telepítés eredményével a vásárló nem elégedett, és a szakértő által felkínált megoldási lehetőségeket – nagyobb antenna, jelerősítő – nem fogadja el, a választott készüléket nem kell megvásárolnia.