Impinj-LogSystems együttműködés az RFID terén

Kovács Attila, 2007. március 8. 18:01
Március 6-8. között közösen háromnapos szakmai tréninget tartott és ma sajtótájékoztatón mutatkozott be az RFID olvasó készülékeket és ilyen célú integrált áramköri lapkákat gyártó merikai Impijn Inc., valamint magyarországi partnere, a LogSystems Kft., illetve annak együttműködő partnere, a SoftWareHouse Kft.
Csordás Csaba, a LogSystems ügyvezetője elmondta, a közelmúltban az Impijn és a LogSystems között létrejött megállapodás értelmében  a magyar cég az Impinj UHF Gen2-es szabványú SpeedWay olvasójának hivatalos viszonteladója lett a kelet-közép-európai régióban. Így Magyarországon kívül Csehországban, Lengyelországban (ez az ország jelenti a kft. számára az első lépést), Szlovákiában, Ukrajnában, Romániában, Bulgáriában, Horvátországban és Szlovéniában a LogSystems képviseli a Impinjt. A megállapodás a viszonteladói státuszon túlmenően egy szorosabb partneri viszony kiépítését is jelenti az Impinj céggel.

A tájékoztatón az amerikai cég részéről megjelent Tornbjörn Andersson, az EMEA térség kereskedelmi vezetője, aki az Impinj rövid bemutatását követően a cég RFID technológiában betöltött kulcsszerepéről és a technológia jövőjéről szólt. Szerinte az RFID rádiófrekvenciás automatikus azonosítási technológia térhódítása a következő években olyan változást hozhat, mint amit anno az internet hozott.