Vakok perlik az Oracle-t

Genda Csongor Zoltán, 2007. március 8. 21:03
Az USA-ban a Világtalanok Szövetsége pert indított a vállalati szoftvereket fejlesztő Oracle ellen, ugyanis annak termékei nem tesznek eleget az állam által előírt akadálymentesítési követelményeknek.
Az Egyesült Államokban rengeteg hivatali számítógépre az Oracle szoftverei vannak feltelepítve, azonban a világtalan hivatalnokok számtalan akadályba ütköznek ezek használatakor, ezért három texasi vak alkalmazott és az őket segítő érdekvédelmi szövetség pert indított a vállalat ellen, mert azt kifogásolják, hogy a gyengén vagy egyáltalán nem látó munkatársak csak mások segítségével tudják kezelni a cég alkalmazásait.

"A 21. században a munkahelyi siker egyik alapfeltétele a technológiai vívmányokhoz való szabad hozzáférés, és ez a vakokra is érvényes" - nyilatkozta  Marc Maurer, a Vakok Nemzetközi Szervezetének első embere.

Az érdekvédelmi szervezet azt szeretné elérni, hogy az Oracle akadálymentesítse szoftvereit, hogy azokat a jövőben a világtalan személyek is problémamentesen használni tudják.