Az OKI leszállította egymilliomodik színes lapnyomtatóját

forrás Prim Online, 2007. március 9. 09:46

Az OKI Printing Solutions 2007. március 6-án leszállította egymilliomodik színes digitális LED lapnyomtatóját.

A nevezetessé vált egymilliomodik készülék, egy a díjnyertes C3400-as sorozatból származó A4-es nyomtató, a vállalat thaiföldi üzemében gördült le a gyártósorról. A gyáregység egyébként az OKI globális termelésének közel 50%-át adja.

Az egymilliomodik színes nyomtató leszállítása kulcsfontosságú momentuma az OKI Printing Solutions agresszív növekedési stratégiájának. A vállalat 2006-ban ugyanis azt a célt tűzte ki maga elé, hogy év végére a világ második legnagyobb színes üzleti nyomtatógyártójává lép elő.

A 10 lap/perc feletti kategóriában az OKI versenyképességének dinamikus növekedése volt megfigyelhető, mellyel az elmúlt négy év során a vállalat évről évre közel 20%-kal tudta megnövelni világpiaci részesedését. Az elért eredményekhez természetesen olyan világszinten sikeres és nagy számban értékesített termékszériák, mint a C5000-es, illetve a C9000-es színes sorozatok is nagymértékben hozzájárultak.

Az egymilliomodik színes lapnyomtató leszállítása mellett az OKI Printing Solutions eddig összesen több mint 7 millió mono lapnyomtatót, 22 millió tűs mátrixnyomtatót és több mint 100 millió darab festékszalagot értékesített világszerte. A jelentős eredmények hátterében a vállalat azon filozófiája áll, miszerint elsősorban az üzleti felhasználók igényeinek kielégítésére fejleszt ki és kínál széles körű nyomtatási megoldásokat.