10 722 320 000 000 Ft: ennyi a vagyona Bill Gatesnek

Genda Csongor Zoltán, 2007. március 9. 18:09
Az amerikai Forbes magazin évente kétszer jelenteti meg a világ leggazdagabb embereit felölelő listáját, s az idei esztendő első statisztikája közzétételére a tegnapi napon került sor. A lista első helyezettjét illetően ismét nem történt változás, ugyanis az aktuális adatok szerint még mindig Bill Gates a világ leggazdagabb embere.
Az ötvenegyedik életévét nemrég betöltött Microsoft-vezér becsült vagyona hozzávetőlegesen 56 milliárd dollár, akit kevéssel lemaradva honfitársa követ, az ezüstérmes Warren Buffet a maga 52 milliárdjával. Warrenről érdemes tudni, hogy az elmúlt egy év alatt pontosan tízmilliárd dollárral gyarapodott a vagyona, míg a Gatesé "csupán" hattal. A dobogó legalsó fokán a mexikói Telmex telekommunikációs vállalat főrészvényese, Carlos Slim Helu található, kinek vagyona 49 milliárd dollár.

A Microsoft-társalapító Paul Allen (18 milliárd) visszaszorult a tizenkilencedik helyre, és Steve Ballmer MS-vezérigazgató (15 milliárd) is "csupán" a 31. hellyel kellett hogy beérje. Ezenkívül azonban az IT-világ olyan nagyjai szerepelnek még a listán, mint a 26. helyen osztozó Google-alapítók, Sergey Brin és Larry Page (16,6 milliárd), a 30. helyre visszaesett Michael Dell (15,8 milliárd), és a 132. helyezést elért Steve Jobs (5,7 milliárd).

A világ mintegy 900 milliárdosát tartalmazó listája megtekinthető a Forbes magazin internetes oldalán.