Gyenge lesz a márciusi Microsoft foltozónap

Genda Csongor Zoltán, 2007. március 9. 21:25
A Microsoft képviselői bejelentették, hogy a jövő hétre tervezett foltozónapon 2005 szeptembere óta először nem fognak kiadni a kritikus hibákat befoltozni hivatott javításokat termékeikhez.
A redmondi konszern évek óta minden hónap második keddjén adja ki legújabb frissítéseit, azonban március 13-án a vállalat nem foltoz be egyetlen komoly sebezhetőséget sem, csupán néhány kevésbé fontos patchet tesznek közzé.

Az egyetlen komolyabb frissítés a kártékony programok eltávolítására szolgáló Windows Malicious Software Removal Tool legújabb változata lesz, a kritikus hibákat viszont ezúttal nem javítják ki a redmondiak. Az eEye Security szerint azonban igenis lenne mit foltozni, mivel ők öt komoly sebezhetőségről is tudnak. Maguk a Microsoft-szakemberek is óvatosságra intik a felhasználókat, mondván, hogy a Word egyik hibáját kihasználhatják a rosszindulatú hackerek. A vállalat mérnökei már dolgoznak az Internet Explorer 7-en, Office 2007-en és a Vistán talált hibák kijavításán, azonban ezen patchekkel még nem készültek el.

Elemzők úgy sejtik, hogy a Microsoft bepótolja a mulasztást, és még a következő havi foltozónap előtt kiadják a legfontosabb biztonsági frissítéseket.