Négy fontos Windows- és Office-frissítés

Kiss Ádám Zoltán, 2007. március 14. 08:31
A korábbi hírekkel ellentétben a Microsoft négy fontosnak minősített frissítést is kiadott szoftvereihez, három az operációs rendszert, egy pedig a cég irodai programcsomagját érinti.
Az előzetesen kiszivárgott információk szerint a szokásos, minden hónap második keddjére időzített frissítések között nem lett volna kiemelt fontosságú javítás. A Microsoft végül úgy döntött, hogy a rosszindulatú szoftverek megfékezésére kifejlesztett Windows Malicious Software Removal Tool 2007 márciusi frissítésén kívül megjelenteti az Office-ban található Outlook spamszűrőjének legfrissebb változatát is. Az igazi érdekesség ebben a frissítésekben nem túlságosan bővelkedő hónapban azonban a Windows Media Format és az XP egy megbízhatósági frissítése.

A Windows XP-hez kiadott Windows Media Format 11 SDK javítás a digitális média jogtiszta használatát segítő DRM működését segíti. A rendszer korábban nem volt képes kezelni egyes hordozható médiaeszközöket, gondok voltak az asztali gép és a lejátszók szinkronizálásával. Az XP-hez kiadott másik javítás a rendszer stabilitását növeli, mivel képes kiküszöbölni néhány korábbi Stop 0x1a vagy Stop 0x0a hibát, ám telepítése után újra kell indítani a gépet. A frissítések teljes mérete összesen 10,8 MB.