Sosem látott méretű, 45 hibát javító Apple-frissítés

Kiss Ádám Zoltán, 2007. március 14. 20:12
Az Apple kampányt indított az eddig meg nem talált programhibák felfedezésére, a mostani nem kevesebb, mint 45 hibát javító frissítés is ennek az erőfeszítésnek a része, három hónap alatt a hetedik frissítőcsomag, ezúttal többek között azonnal kihasználható hibák javításával.
A gigászi méretű frissítőcsomag az Apple saját szoftvereinek hibái mellett külső fejlesztők szoftvereit is javítja, köztük például az Adobe Systems Flash Playerét.

A csomag azért különösen fontos, mert számos olyan hibát javít, melyek a számítógép rosszindulatú távirányítását teszik lehetővé, ezek közül néhány sérülékenység kódja az internetre is felkerült, így azonnal kihasználhatók. A hibák másik jelentős része a rendszer összeomlását okozhatja. A hangsúly azonban nyolc javításon van, ezek a Macintosh fájlkezelésével kapcsolatosak. Egyes állományok megnyitásukkor külön meghajtókét tűnnek fel a Macintos fájlkezelőjében, így feltörhetővé teszik a rendszert. Egy másik jellemző hiba az Apple iPhoto szoftverének képmegosztásra szolgáló Photocast szolgáltatása, mely a megosztott képek megnyitásakor szintén kiszolgáltatottá teszi a gépet.

Az Apple gyors reakcióidejére utal, hogy jóllehet számos hiba eddig is ismert volt, a javításokat sikerült kiadni még azelőtt, hogy egyetlen valós támadás történt volna.