Axis hálózati kamera: Legjobb CCTV Termék díj

forrás Prim Online, 2007. március 18. 08:50
A 7. Detektor Nemzetközi Díjat adták át a héten Koppenhágában a Scandic Copenhagen Hotelben. A ceremónia házigazdája Jonny Sjöberg, a SecurityWorldHotel biztonságtechnikai portál dán kiadójának szerkesztője és Lennart Alexandrie, a Detektor International főszerkesztője voltak.
Az eseményen 130 biztonságtechnikai szakember vett részt. Az USA és Németország képviseltette magát a legtöbb termékkel, 3-3 darabbal, az összesen 12 termékből. Svédországnak 2 terméke volt a döntősök között, a többi termék pedig Hollandiából, Dél-Koreából, Nagy-Britanniából és Japánból érkezett.

A Detektor Nemzetközi Díjat 7 évvel ezelőtt azzal a szándékkal alapították, hogy díjazzák a felbecsülhetetlen értékű termékeket és gyártókat, akik különösen innovatív, eredeti és/vagy új technológiai designnal és fejlesztéssel járultak hozzá a biztonságtechnikai ipar fejlődéséhez. A felhasználóbarát alkalmazás vagy más a végfelhasználó/üzemeltető által fontosnak tartott szempontokat is számításba vettek a döntésnél a bírák.

„Az elmúlt 12 hónap alatt a biztonságtechnikai piac rendkívül sokat változott. Elfogadottabb lett az Internet Protocol és a drót nélküli hálózati technológia, valamint látványosan fellendült a biometrikus technológia. Ennek eredményeképpen a szektor több ezer új termék bemutatását tapasztalhatta. A mi mostani jelöléseink csak töredékei ennek a hatalmas termékskálának” - mondta Lennart Alexantrie, a Detektor International főszerkesztője, aki a 3 fődíjkategória győzteseinek adta át az elismeréseket.

A 2006-os év Legjobb CCTV Termék díját az AXIS 212 PTZ kapta, melyet az Axis Communications (Svédország) gyárt.

Az Axis Communication’s új 212 PTZ hálózati kameráját beltéri biztonsági megfigyelésre fejlesztették ki. A kamerába egy digitális PTZ szerkezet került beépítésre, mely egy kattintásra működésbe lépő, azonnali háromirányú vezérlési funkciót biztosít, és automata pásztázást tesz lehetővé a mozgó alkatrészek kopása nélkül. Kiváló minőségű, három megapixeles érzékelő és nagy látószögű lencse van benne, mely 150 m2-en belül lévő tárgyakra azonnali ráközelítést tesz lehetővé. A képminőség és a sávszélesség-használat optimalizálása érdekében egyidejű mozgó JPEG és MPEG-4 tömörítést biztosít. A beépített mikrofonnal is rendelkező AXIS 212 PTZ kétirányú hangátvitelre is képes, valamint Etherneten keresztüli áramellátást kap, hogy így az adatok és a tápellátás egyetlen vezetéken történhessen, és a kábelezési költségek csökkenthető legyenek.

Az AXIS 212 PTZ rendelkezik pre-alarm és post-alarm pufferelési és képi mozgásérzékelési funkciókkal, valamint riasztási kiértesítéssel egybekötött ütemezett, illetve esemény által kiváltott funkciókkal. A hálózati kamerához a biztonsági megoldások teljes skálája biztosított, mint pl.: többszintű jelszavas védelem, IP-cím szűrés és HTTPS titkosítás.