Új Logitech webkamerák laptopokhoz

forrás Prim Online, 2007. március 15. 16:04

A Logitech bemutatta a már eddig is népes laptopperiféria termékcsaládjának két új tagját: a QuickCam Deluxe és a QuickCam webkamerák laptopváltozatait.

Mind a QuickCam Deluxe, mind pedig a QuickCam webkamerákba beépítették a Logitech hangminőség-javító, kiváló zajszűrővel ellátott RightSound technológiáját, valamint a kedvezőtlen megvilágítás mellett is tiszta és élvezhető képet biztosító RightLight technológiát. A laptop gépekhez készült QuickCam Deluxe a képminőség további javítása érdekében még valódi üveg objektívet is kapott.

Mindkét webkamera zökkenőmentesen működik a legnépszerűbb videotelefon-szolgáltatásokkal, mint például a Skype, a Windows Live Messenger, a Yahoo! Messenger vagy az AIM. A Logitech már 2003 márciusa óta szolgáltat videó- és audió-háttérmegoldásokat a Windows Live Messenger felhasználói számára. A Logitech segítségével csak 2007 januárjában összesen 11,3 milliárd Windows Live Messenger beszélgetés jött létre.

A QuickCam Deluxe és QuickCam webkamerák is együttműködnek a Windows Vista operációs rendszerrel. Az új QuickCam szoftver (10.5-ös verzió) számos webkamera-specifikus minialkalmazást tartalmaz, mint például a QuickVideo, a QuickPicture és a QuickView.

A most megjelenő két webkamera támogatja először a Logitech új szoftver szolgáltatását, a „Fun Filter” kiegészetőket. A Logitech Fun Filter kiegészítők segítségével a képen megjelenő bármilyen alakzat – például a beszélő arca, egy szék vagy bútordarab – köré körvonalat lehet rajzolni. Erre a kijelölt részre egyetlen gombnyomással alkalmazhatjuk a 12 különböző Fun Filter valamelyikét, így megjelenhetünk például neonfénytől övezve, krétarajz formájában vagy halszem-torzítással. Áprilistól kezdve a Logitech várhatóan új elemekkel bővíti Fun Filter gyűjteményét.

A webkamerák az Egyesült Államokban és Európában várhatóan áprilistól kezdve lesznek kaphatók.