Cosmic Blobs: 3D mindenkinek

forrás Prim Online, 2007. március 18. 11:33
A Dassault Systčmes Cosmic Blobs nevű 3D modellezési és animációs szoftverterméke egy új, jelentős licenszmegállapodásnak köszönhetően, amelyet az Egyesült Államok egyik piacvezető oktatásiszoftver-kiadójával kötött, forgalmazás céljából elérhetővé válik a nagyobb kiskereskedők, valamint közvetlenül a fogyasztók számára.
A The Learning Company, a Riverdeep, LLC szoftverekkel foglalkozó részlege, vállalta, hogy kiskereskedelmi és közvetlen értékesítési csatornáin keresztül világszerte történő forgalmazás céljából licencként átveszi és saját márkanevével látja el  a Cosmic Blobs – Lab Rat Standard Edition szoftvert.

A Cosmic Blobs, a gyermekek rendelkezésére álló leghatékonyabb 3D grafikai szoftver, a Riverdeep oktatásiszoftver- és grafikaitermék-kínálatának része lesz, amely olyan szoftvereket ölel fel, mint a Reader Rabbit, a Carmen Sandiego, a The Clue Finders, a The Oregon Trail és a Kid Pix.

A Cosmic Blobs – Lab Rat Standard Edition programot a The Learning Company fogja kiadni eredeti és saját márkaneve alatt. Ez a partneri kapcsolat azt is lehetővé teszi a Riverdeep számára, hogy forgalmazza a Cosmic Blobs tartalombővítő csomagjait is, és így a 3D tartalom és tevékenységek legszélesebb körét kínálhatja a Cosmic Blobs programmal. A Dassault Systčmes továbbra is forgalmazni fogja a Cosmic Blobs – Lab Rat Edition Deluxe Version programot és a bővítőcsomagokat.

A Cosmic Blobs – Lab Rat Standard Edition világszerte történő kiskereskedelmi forgalmazásán túlmenően a Riverdeep saját elektronikus kereskedelmi webhelyein is árulni fogja a terméket, a www.learningcompany.com és a www.broderbund.com címen.

A Cosmic Blobs része a Dassault Systčmes arra irányuló kezdeményezésének, hogy a 3D tartalmak felfedezését és használatát mindenki számára elérhetővé tegye, beleértve a fiatal, az átlagos és a professzionális felhasználókat is. Ebben az értelemben a Cosmic Blobs az új szoftverkoncepciók egyik előfutára, és előmozdítja a „3D mindenkinek” elv megvalósulása irányába mutató folyamatot.