A nevető harmadik: a Wii a legkelendőbb konzol

Kiss Ádám Zoltán, 2007. március 17. 09:55
A két titán, a Sony PlayStation3 és az Xbox gigászi harcából a jelek szerint nagy meglepetésre a csendes harmadik kerül ki győztesként, a Nintendo Wii érékesítései mindkét nagyét megelőzik.
A februári amerikai értékesítési adatok szerint a Nintendo Wii konzolja biztos előnnyel vezette a vásárlási mutatókat a két nagytestvér előtt. A jellemzően 500-600 dolláros piacra tervezett PS3 és Xbox mellett a 250 dolláros végfelhasználói vételárra szabott Wii szinte olcsónak hat, ez is segíthette az eladásokat. Az elemzők szerint nem kérdéses, hogy a műszaki tartalmat meg kell fizetni, így a Wii jóval gyengébb hardverrel rendelkezik, mint versenytársai. Ez az elektronika azonban sikeresen szolgálja ki a Wii játékait, melyek egyrészt külön erre lettek szabva, másrészt sokszor nem csak a vizualitással, hanem a játékmenettel szeretnének hódítani.

Összehasonlításképpen, az USA-ban februárban 335 ezer Wii, 228 ezer Xbox 360 és mindössze 127 ezer PlayStation3 kelt el. Igaz, az Xbox 360 már 2005 novembere óta jelen van az amerikai paicon, az előzőgenerációs készülékek közül a PlayStation2 tartja magát meglepően jól, még mindig 295 ezer darabot értékesítettek belőle, természetesen a PlayStation3 megjelenése óta meglehetősen nyomott áron.