Hibrid (analóg és IP alapú) telefonszolgáltatás indul Magyarországon

Kovács Attila, 2007. március 19. 18:16
A mai napon sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az ausztriai székhelyű Siemens Home and Office GmbH (SHO) és a Macrogate Kft. április elejétől a Siemens Gigaset C450 IP nevű készülék(ek)re alapozva, hibrid (analóg és IP alapú), alternatív telefonszolgáltatást indít az országban.
A szolgáltatás, illetve a kettős üzemmódú (DECT+VoIP) készülékből és bázisállomásból álló csomagot (illetve igény szerint rendszerenként további max. 5 készüléket) egyelőre a hazai MédiaMarkt áruházlánc fogja bruttó 36990 Ft-os áron, egy 20 ezer forintos, a T-Com irányában ezer perc lebeszélhetőséget nyújtó ajándékcsomaggal forgalmazni. A Siemens-megoldás főbb jellemzői: hívások akár az analóg telefonhálózatba, akár az internet felé; egy gombnyomással kiválasztható a kimenő közeg (analóg telefonvonal/internet); ETSI szabvány szerinti DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) működés. A szolgáltató Macrogate Kft. az első évben néhány ezer előfizetőre, 50-100 millió forint közötti árbevételre számít. Az szolgáltatásra a regisztráció az interneten keresztül a www.macrogate.hu oldalon a csomag dobozában található kuponon szereplő kód beírásával lehetséges. A hálózaton belüli beszélgetések ingyenesek, a különböző országokban lévő Macrogate ügyfelek is ingyen beszélhetnek egymással, minden C450 IP tulajdonos egy ingyenes 06-21-311-yyyy telefonszámot kap. A szolgáltatás igénybe vehető számítógép nélkül is, szélessávú internet előfizetés és megfelelő telefonkészülék + bázisállomás együttes megléte esetén. Három díjcsomag lesz. A Kontó az ismerkedésre, a felfutás idejére való, a Classic perc alapú csomagnál a három havi minimális forgalomra számított díj 2900 Ft, a másodperc alapú Prémium csomagnál a három havi minimális forgalomra számított díj 5900 Ft.

A jelenleg 3 fővel működő Macrogate ígéri, a weboldalon (www.macrogate.hu) való kapcsolattartás, megrendelés, ügyfélügyek kezelése mellett később személyes telefonos ügyfélszolgálatot is felállít a szolgáltató.