SuperMicro SuperBlade pengeszerver 40 CPU maggal

Széll Zoltán, 2007. március 22. 13:32
A SuperMicro bejelentette a nagy sűrűségű és energia-hatékony SuperBlade pengeszervert, amely maximum 40 processzorral 7U (298mm) magas rack-fiókban kapható.
Minden ház a redundanciához 2-4 négy tápegységet tartalmaz, amelyek 90%-os hatásfokkal dolgoznak. A tápegységek két méretben kaphatók, ami lehetővé teszi a rendszer igényeknek megfelelő beállítását és ennek megfelelően a tápáram összegének megosztását az alkalmazások terhelésétől és a processzorok típusától függően.

 A SuperBlade 10 pengét foglal magába, melyek mindegyike kettő vagy négy processzort tartalmaz és két-, vagy négymagos AMD vagy Intel processzorokat támogat. Minden penge két Gigabit Ethernet kaput 8 DIMM csatlakozót a memóriához, két csatlakozót az opcionális forrócserés SAS vagy SATA merevlemezes meghajtókhoz és egy csatlakozóaljzatot az opcionális Infiniband modulhoz - tartalmaz. A pengék csatlakozói a ház hátulján található lemezre vannak szerelve, amely még egy Gigabit Ethernet kapcsolónak a redundancia megkétszerezéséhez és egy szerver felügyelő modulnak is a gazdája Az Infiniband kapcsoló teszi lehetővé a rendszerek fürtbe kapcsolását.

 A SuperBlade pengeszerver árát a gyártó még nem hozta nyilvánosságra.