Egymillió kalóz DVD-t találtak a keresőkutyák

Genda Csongor Zoltán, 2007. március 22. 21:51
Néhány hónappal ezelőtt az MPAA (az Egyesült Államok Filmszövetsége) képviselői bejelentették, hogy keresőkutyákkal próbálják meg felkutatni a jövőben az illegális másolatokat. A napokban egymillió kalóz DVD-re bukkantak az ebek.
Malajziában a helyi rendőrség két keresőkutya segítségével bukkant rá egy olyan titkos üzemre, ahol a kalózok nagy mennyiségben állították elő az illegális másolatokat, és a hatóság hozzávetőlegesen egymillió másolt lemezt foglalt le. Az MPAA becslése szerint a lefoglalt áru értéke meghaladja a hárommillió dollárt is.

A kalózlemezeket két labrador találta meg, amelyeket egy héttel azelőtt szállítottak az országba. A kutyákat arra képezték ki, hogy kiszimatolják a Cd-k és DVD-k gyártásánál használt polykarbonát nevű anyagot, és azt jelezzék gazdáiknak. A hatósági közlemény szerint a két eb egy teljes hónapon keresztül teljesít szolgálatot Malajziában. A rendőrség munkatársai a bevetés során hat személyt vettek őrizetbe, akik kapcsolatba hozhatóak az illegális filmmásolással.