20 napos hosszabbítást kapott a Microsoft az EU-tól

Kiss Ádám Zoltán, 2007. március 26. 21:05
A Microsofttal kapcsolatban újabb jogi kérdéseket tett fel az EU, a vállalat kérésére 20 nappal meghosszabbították a válaszadási határidőt.
Az Európai Bizottság tovább folytatja a szoftveróriással kapcsolatos vizsgálatokat állampolgárai jogainak védelmében. Mint ismeretes, az Egyesült Államokban folytatott számos eljárás szinte mindegyike elhalt nagyjából a Clinton-adminisztráció távozását követő évben. Az EU szerint nem céljuk a Microsoft megbüntetése, de a cég folyamatos kontrolállása igen, és erre nincsen hatással az vállalat anyaországi pereinek lezárása.

A jelenlegi ügyben az Európai Bizottság azzal vádolta meg a Microsoftot, hogy indokolatlanul kért pénzt olyan információkért, melyek csupán azt hivatottak biztosítani, hogy más vállalatok szervertermékei is teljes kompatibilitást élvezzenek a Microsoft termékeivel. A vállalat maga kérte a halasztást, és a kedvező elbírálás miatt az eredeti április 3-i időpont helyett 20 nappal később, április 23-án kell választ adniuk az Európai Unió kérdéseire, ami legalább lélegzetvételnyi időt hagy a Microsoftnak, hogy bizonyítsa saját álláspontját.