Lelassulást okozó Vista-probléma

Milkovits Gábor, 2007. március 27. 21:44
Több Windows Vista-felhasználó is egy olyan problémáról számolt be az utóbbi időben, amely végtelenül lelassíthatja egyes fájlok törlésének, másolásának vagy áthelyezésének folyamatát az új Microsoft operációs rendszeren.
A TechNet oldal egyik fórumán olvasható információk szerint a Microsoft egyelőre egy gyorsjavítást adott ki a problémára, ennek letöltéséhez azonban a vállalat előzetes hozzájárulására van szükség az egyedi felhasználók számára. A gyorsjavítások telepítése emellett amúgy is jóval körülményesebb, mint a publikus javítófoltoké, a Microsoft szóvivője azonban a The Register internetes híroldal megkeresésére reagálva egyelőre nem tudta megmondani, hogy a rendes javítás mikor lesz letölthető. A TechNet fórumon megjelent egyes vélemények szerint a hiba a Vista „túlzott bonyolultságának” tudható be, míg mások inkább hardverproblémát gyanítanak mögötte.

A Microsoft éppen a napokban adta hírül a Windows Vista első havi hivatalos értékesítési adatait, amelyek szerint rekordmennyiségű 20 millió példány fogyott február végéig az új operációs rendszerből. A szoftverkonszern minden eddigi Windows-nál biztonságosabbnak minősítette a látványos újításokat tartalmazó Vistát, a praktikus használhatóság azonban szintén fontos szempont a felhasználók többsége számára, így egyáltalán nem mindegy, hogy a szoftver ezen a téren hogyan teljesít.