Érintőképernyős fényképező beépített idegenvezetővel

Kiss Ádám Zoltán, 2007. március 28. 06:11
A megapixelek hajszolása helyett a Samsung egy egészen eredeti megközelítéssel állt elő az L74 modellel, a készülék érintőképernyős, ráadásul beépített idegenvezető gondoskodik róla, hogy nehogy lemaradjunk a legjobb felvételeket kínáló helyekről.
Az első látásra semmi különöset nem kínáló középkategóriás készüléknek kinéző L74-es hátoldalára tekintve rögtön feltűnik, milyen kevés gombot találhatunk rajta. Ennek oka a felhasználóbarát érintőképernyős kijelző, mely a szokásos információs és kereső funkciók mellett a menü kezelését is biztosítja. Ez önmagában érdekessé tenné a gépet, de az igazán új a beépített adatbázis. Ez tulajdonképpen egy turistáknak szánt elektronikus idegenvezető, mely térkép segítségével kalauzol el bennünket a leglátványosabb felvételeket ígérő pontokhoz.

A technikai adatok nem éppen figyelemfelkeltők, ahogy a gép külleme sem, a kissé fantáziátlanul sablonos megjelenés 7 megapixeles érzékelőt, az átlagnál kicsit jobb, 3,6x-os optikai zoomot, 28 mm-es széles látószögű lencsét és 450 MB beépített memóriát rejt. Mindezt azonban elhomályosítja a 3 inches kijelző vezérlőképessége és a valóban felhasználói igényeket kiszolgáló turistakalauz, ami 349 dolláros áron bizonyosan sokak körében népszerű lesz.