McAfee OK: egyedülálló mobiltartalom-biztonsági szoftver

Kovács Attila, 2007. március 28. 10:10
A McAfee bejelentette a McAfee OK mobil alkalmazási csomagot, amely mobiltartalom-gyűjtőket és hálózati szolgáltatókat célzó mobiltartalom-felügyelő és tanúsító szoftver. Működése: fenyegetéseket keresve leellenőrzi a mobiltartalmakat, például a csengőhangokat, képeket, videókat és alkalmazásokat, és útmutatást ad a felhasználók számára a biztonságos és nem biztonságos tartalmak megkülönböztetéséhez.
A McAfee legfrissebb kutatása kimutatta, hogy a hálózati szolgáltatók 80 százalékát érinti a biztonsági incidenseknek az ügyfélbizalomra és az új mobilszolgáltatások bevezetésére gyakorolt kedvezőtlen hatása. A McAfee OK közvetlen megoldást nyújt erre a problémára a mobiltartalom „ismert rosszindulatú elemektől és szándékoktól mentes” tanúsítvánnyal való ellátása révén. A program alapját a McAfee mobilérzékelő-technológiája képezi, amely kiegészíti a Symbian Signed programot, és amelyet világszerte már több mint 40 millió készülékre telepítettek.
 
A mobil-előfizetők rájöttek, hogy a mobiltelefonok ideális eszközök társadalmi hálózatok és közösségek építéséhez, mind a mobilszolgáltatók ellenőrzött környezetein belül (on-deck), mind pedig azokon kívül (off-portál). A McAfee OK csomag egy szoftvert, valamint a meglévő tartalomszolgáltató infrastruktúrákba történő integrálást foglalja magában. A személyre szabható paraméterek lehetővé teszik a rosszindulatú vagy nem kívánt tartalomtípusok észlelését. A McAfee mobilkutatási csapata valós idejű fenyegetettségfrissítéseket biztosít, amelyek a McAfee Mobile Security Risk Management megközelítés részét képezik. Ez lehetővé teszi a szolgáltatók számára, hogy felismerjék és mérsékeljék a vállalkozásaikra leselkedő kockázatokat, megvédjék ügyfeleiket, és elkerüljék a rosszindulatú támadásoknak a márkamegítélésükre gyakorolt negatív hatását.