Álcázzuk értékes felszerelésünket!

Széles Csongor, 2007. március 28. 12:22
Melyik fotós ne aggódna értékes felszerelése miatt? A fotós kiegészítőket gyártó Think Tank Photo vállalat zseniális megoldást kínál azok számára, akik a városi tolvajoktól féltik a felszerelésüket. Az Urban Disguise (városinak álcázott) táskát a hétköznapi kinézete miatt szinte észre sem vesszük.
A vállszíjjal ellátott táskák meghatározatlan külsőt és a középszerű poggyászokra emlékeztető kialakítást kaptak. Hat méretben is kaphatóak, a legnagyobbikban több DSLR fényképezőgép és egy-két laptop is elfér.

"Ez a design a fotóriporterek és más fényképészek több éves megfigyelésén alapul, akik sokszor álcázzák fotós táskájukat, hogy minél kisebb feltűnést keltsenek" - mondta a Think Tank Photo alapítója és vezető tervezője, Doug Murdoch. "Ha professzionális fényképészről van szó, aki potenciális veszély esetén igyekszik elkerülni a feltűnést, vagy ha komoly amatőr fotósról beszélünk, aki csökkenteni szeretné felszerelése elrablásának a kockázatát, annak számára az Urban Disguise feltűnésmentes kialakítása lehetővé teszi, hogy kevesebb félelemmel vegyék magukhoz a megfelelő felszerelést."

Az Urban Disguise táskákból befolyó nyereség egy részét a Think Tank Photo vállalat az amerikai Fotósok Határok Nélkül alapítványnak ajánlotta fel. A táskák ára 69-189 dollár körül mozog, a thinktankphoto.com weboldalán és a megbízott kereskedőknél lehet megvásárolni.