Sony BDP-S1E asztali Blu-ray lejátszó Európának

Milkovits Gábor, 2007. március 28. 22:03
A Sony bejelentette, hogy a nyáron piacra dobja Európában első asztali Blu-ray DVD lejátszóját, hogy Amerika után itt is learathassa a PS3 által szerzett babérokat.
Az európai piacon ugyanis eddig, azaz a Playstation 3 megjelenéséig csak elenyésző számú és meglehetősen drága Blu-ray lejátszó volt hozzáférhető, így nem csoda, hogy a HD DVD a korábban megjelent és olcsóbb Toshiba HD-E1 és társai jóvoltából a piac oroszlánrészét megszerezte. A Sony nyilván szeretné itt is megismételni az amerikai forgatókönyvet, a tengerentúlon ugyanis az történt, hogy a Blu-ray meghajtós PlayStation 3 játékkonzol sikere révén mostanra átlagosan mintegy háromszor annyi Blu-ray film fogy, mint HD DVD.

Az 1080p/24 nagyfelbontású képet produkáló lejátszó HDMI 1.3 kimenettel és x.v Color (xvYCC) színskála-támogatással is rendelkezik, várható áráról azonban a gyártó egyelőre nem nyilatkozott. Sajnos egyúttal azt sem tudni, hogy hozzánk mikor ér el az Amerikában éppen a nyáron forgalomba kerülő, olcsóbb BDP-S300, amely már árban is valóban versenyezni tudna a HD DVD konkurenciával.