Itt az Xbox 360 Elite

Kiss Ádám Zoltán, 2007. március 29. 09:09
A Microsoft bejelentette a 16 hónapja piacon levő konzol új csúcsverzióját, ezzel tovább csökkenhetnek a gyengén kezdő Sony PlayStation3 eladásai.
A Sony PS3 konzolját nagyon sokáig és nagyon várta a játékokban érdekelt felhasználók serege. A játékgép végül számtalan halaszás után jelentő késéssel került piacra, és meglepően gyengén teljesít, a remélt eladások töredékét hozva. A jó időzítéssel megjelent Microsoft Xbox 360 majd másfél évvel előzte meg vetélytársát, és most mind külsőben, mind belsőben megújult.

Az új készülék 120 GB-os, immáron valóban jelentős tárolókapacitással rendelkezik, és fontos újítás a nagyfelbontású televíziók világára felkészülő HDMI (High Definition Multimedia Interface) csatolófelület. Szintén a televíziós vonalat erősíti, hogy a készülékhez most már távirányító is tartozik. A Sony high-tech világára reagálva az Xbox 360 Elite a korábbi unalmas kórházi megjelenés helyett fekete külsőben érkezik. A jelenlegi értékesítési adatok szerint az Elite jelentheti a végső csapást a PS3-ra, mivel 479 dolláros árával még mindig versenyképes, ám jelentős játékkészletet tudhat maga mögött.