A Novell bemutatta legújabb nyílt vállalati megoldásait a BrainShare 2007 konferencián

forrás Prim Online, 2007. március 29. 14:33
A Salt Lake Cityben megrendezett BrainShare konferencia bevezető előadásain, üzleti és műszaki szekcióin a Novell a piac jelenlegi legfejlettebb nagyvállalati Linux és felügyeleti megoldásait mutatta be ügyfelei, az iparági elemzők és a média részére.
A 75 országból körülbelül 5000 résztvevő, többek között informatikusok, ügyfelek és partnerek számára rendezett BrainShare az iparág egyik legjobb konferenciájává vált, ahol az üzleti nyílt forráskódú szoftverek legfontosabb fejlesztési kérdéseiről tájékozódhatnak a látogatók.

Ron Hovsepian, a Novell elnök-vezérigazgatójának megnyitója után Craig Mundie, a Microsoft vezető kutatója és stratégája és Jeffrey Jaffe, a Novell műszaki igazgatója közös előadásukban azokat az ügyfeleknél jelentkező előnyöket mutatták be, amelyek a Novell és a Microsoft Linux-Windows együttműködés terén végzett közös munkájából származnak. A BrainShare konferencián több mint 280 különféle szekciót tartottak, amelyek a nyílt forráskód üzleti előnyeitől a felügyelet és a biztonság összetett műszaki kihívásainak kezeléséig terjedő témákat tárgyaltak.

A konferencián a Novell a teljes vállalatot átfogó Linux- és felügyeleti megoldásaival kapcsolatban mutatott be újdonságokat, bejelentette többek között Linux-disztribúciójának frissítéseit - például egy vékony kliensterméket -, egy új Linux felügyeleti megoldást és a Novell Open Enterprise Server 2 nyílt bétaverzióját. Ismertette továbbá vezető biztonsági és személyazonosság-kezelési megoldásainak frissítéseit, és az új
csoportmunka-eszközöket. A Novell mellett mintegy 60 műszaki és üzleti partner vett részt az eseményen, amelyen lehetőség nyílt a Novell-technológiákhoz kapcsolódó legújabb megoldások megismerésére is.

"A tavalyi BrainShare konferencián nyílt vállalati platformunk, a SUSE Linux Enterprise 10 előzetesét mutattuk be, ami azóta széles körben elfogadott vállalati technológiává vált" - nyilatkozta a Novell elnök-vezérigazgatója, Ron Hovsepian. "Idén új Linux- és felügyeleti megoldások egész skáláját mutatjuk be, amelyek segítségével ügyfeleink kihasználhatják a nagyvállalati teljesítményű nyílt forráskód előnyeit, és amelyek biztosítják számukra a vegyes környezetek felügyeletére szolgáló eszközöket. Ezek a megoldások csökkentik a költségeket és a kockázatot, leegyszerűsítik a bonyolult rendszereket, így az ügyfeleknek több idejük marad arra, hogy az innovációra és a növekedésre koncentrálhassanak" - tette hozzá Ron Hovsepian.