Máthé Balázs a Magyar Telekom Csoport jogi ágazati igazgatója

forrás Prim Online, 2007. március 29. 16:05
A társaság igazgatósága döntött arról, hogy a jogi terület közvetlenül az elnök-vezérigazgató irányítása alá kerül. Dr. Máthé Balázst nevezték ki a Magyar Telekom Csoport jogi igazgatójának.
Máthé Balázs 38 éves, a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem (JPTE) Állam-és Jogtudományi Karán végzett 1995-ben. Egyéb tanulmányai keretében EU-jogot tanult az olaszországi Trentói Tudományegyetem Jogi Karán és néhány félévet végzett a JPTE Bölcsészkarán is. Jelenlegi kinevezése előtt Máthé Balázs 12 éven keresztül különböző nemzetközi ügyvédi irodáknál dolgozott: ebből 5 évet az egyik vezető globális jogi tanácsadó cég, a Linklaters budapesti irodájában, ahol a vállalati ügyekkel foglalkozó csoportot vezette. Fő szakterülete ügyvédként a nemzetközi vonatkozású vállalatfelvásárlások és vállalategyesítések (M and A), valamint a vállalatok irányítási struktúrája volt, és ezen belül jelentős tapasztalatokat szerzett szabályozott iparágban működő és tőzsdén jegyzett társaságokat érintő ügyletekben. Máthé Balázs a fő szakterületét kiegészítő ügyekben - kereskedelmi és szolgáltatási szerződések, versenyjog, ingatlanjog és munkajog - is gyakran járt el jogi tanácsadóként.

Az utóbbi években Máthé Balázs rendszeresen Magyarország legjobb, vállalati ügyekkel foglalkozó ügyvédei között került említésre az erre szakosodott jelentős nemzetközi összeállításokban.

Angolul, franciául, olaszul és spanyolul beszél. Máthé Balázs családos, két óvodás gyermek apja. Kedvenc időtöltései közé tartozik az utazás, a történelem, a síelés és a mountainbike.