Olcsó vízálló kamera a Sanyótól

Kiss Ádám Zoltán, 2007. március 30. 10:33
A Sanyo egy átlagfelhasználók számára készült gépet tervezett, mely képes olyan időjárási körülmények között is felvételeket készíteni, amikor más gépek szóba sem jöhetnek.
Biztos sokaknak feltűnt már, hogy milyen kevés például a tengeri viharban készült felvétel vagy a testközeli szörfös videó. Ennek oka természetesen a vízálló kamerák hiánya. A hagyományos gépek már kisebb nedvességtől is könnyen tönkremehetnek, míg a külön kapható vízálló tokok egyrészt igen drágák, másrészt amellett, hogy majdnem ugyanannyiba kerülnek, mint a gép, annak kezelését is nehézkessé teszik.

A Sanyo Xacti VPC-CA6 digitális kamerája éppen ilyen extrém körülmények  között készült felvételekhez készült, de a mai gépektől elvárható kis méretben és könnyű kezelhetőséggel. A víztaszító lencse mellett érdekes, hogy a vízállóság ellenére ugyanúgy kihajtható az LCD megjelenítő, mint a hagyományos gépek esetében. A műszaki paramétereket tekintve a Sanyo Xacti VPC-CA6 videók esetében VGA (640x480) felbontásra képes, míg az állóképek esetében 6 megapixeles részletességgel képes felvételeket készíteni. A memória egy szintén vízálló SD kártyahely segítségével bővíthető.