Június 11-én érkezik az iPhone

Kiss Ádám Zoltán, 2007. március 31. 10:00
Megszületett a hivatalos bejelentés, az iparágnak ébresztőt fújó Apple készülék június 11-én kerül a boltok polcaira.
Amióta csak Steve Jobs bejelentette a készüléket, sok találgatás látott napvilágot az iPhone megjelenési időpontjával kapcsolatban. Az eredetileg is júniusra várt eszközről szokás szerint elterjedt, hogy akár fél évet késhet, majd június végére, legutóbb pedig biztos forrásra hivatkozva június 15-re tették a bemutatkozás időpontját. Ez utóbbit a nagy hatalmú ellenőrző szerv, a szövetségi kommunikációs bizottság (FCC) részére benyújtott állítólagos iratokkal támasztották alá.

Az egyik legnagyobb amerikai szolgáltató, a Cingular azonban megerősítette, hogy június 11-től árulja üzleteiben a telefont, ezzel vége a találgatásoknak.

A dátum tulajdonképpen nem meglepő, hiszen június 11-15. között rendezik meg az Apple fejlesztői konferenciáját Worldwide Developers Conference néven San Franciscóban. Június 11-től tehát kiderül, valóban beteljesíti-e az elvárásokat az iPhone. Annyi azonban már ma is biztos, hogy ez a modell kiugrasztotta a bokorból a többi gyártó fejlesztéseit, és már megjelenése előtt olyan versenyt generált, mely mindenképpen a felhasználók érdekeit szolgálja.