Panda Software-híd a digitális szakadék felett

forrás Prim Online, 2007. április 1. 10:11
A Panda Software humanitárius akcióinak köszönhetően a harmadik világban időről időre valamelyest csökken a „digitális szakadék”, amely a virtuális világot a valódihoz hasonlóan osztja meg.
A Panda Software “IT-Aid” elnevezésű projektjének köszönhetően a napokban Indiában és Paraguayban kezdte meg működését egy-egy “teleház”, amely az internetet hozza közelebb azokhoz, akiknek egyébként soha nem lenne lehetőségük a digitális világba való belépéshez.

A projekt mögött az az elképzelés áll, hogy az információ és a tudás hatalom, ennek birtokában pedig az elmaradott térségek lakói is jobbá tehetik saját helyzetüket. A tanulást és a látókör szélesedését elősegítő gépparkokat a Panda adományaiból vásárolták meg a “címzett” nonprofit szervezetek.

A paraguayi Paideiában található teleház (amely hátrányos helyzetű gyerekeket hoz be az utcáról, és ültet le a gépek elé), valamint az indiai Maduraiban található technológiai központ (amely hátrányos helyzetű nőket és lányokat oktat ezzel a módszerrel) folyamatosan az érdeklődés középpontjában áll.