Az Apple-t választotta a Sun Microsystems

forrás Prim Online, 2007. április 2. 12:12
Intel Core 2 Duo processzorokra épülő MacBook Pro és MacBook notebookokat vásárolt a nagyvállalati hardverek, szoftverek és szolgáltatások egyik vezető szállítója, a Sun Microsystems az Apple magyarországi képviseletétől.
A Sun gépfrissítési akciójának keretében a cserére jogosultak 50%-a választotta az Apple termékeit. A vállalat választása a laptopok rendkívüli megbízhatósága és nagy teljesítménye mellett azért esett az Apple-re, mert az Apple saját fejlesztésű operációs rendszere, a Mac OS X mellett a Solaris és egyéb operációs rendszerek is tökéletes biztonsággal futtathatók a gépeken.

Az új Intel Core 2 Duo processzorokra épülő MacBook Pro modellek a korábbi modelleknél akár 39 százalékkal is nagyobb teljesítményt nyújtanak. A MacBook Pro laptopok már alapkiépítésükben is a korábbi tárkapacitás dupláját kínálják, emellett nagyobb háttértárakkal és a nagysebességű perifériák számára FireWire 800 kapuval is rendelkeznek. A MacBook Pro pehelykönnyű, alumínium háza csak egy hüvelyk vastag, de 15 vagy 17"-es fényes TFT képernyőt és beépített iSight videokamerát is tartalmaz.

Az alig 2,5 cm vastag, Intel Core 2 Duo processzorra épülő MacBook modellek akár 25 %-os teljesítménynövekedést is kínálnak a korábbi változathoz képest, valamint beépített iSight kamerát a videó-konferenciákhoz, MagSafe mágneses tápegység csatlakozót, valamint az Apple többszörösen díjnyertes iLife '06 digitális médiakezelő szoftverét.