Az IE7 nem tudja útját állni a Firefox terjedésének

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 2. 20:23
Annak ellenére hogy a Microsoft az automatikus frissítésen keresztül is terjeszti az Internet Explorer 7-est, a Firefox népszerűsége egyre csak nő, és az európai lakosoknak szinte már a 15%-a ezen szoftverrel csatlakozik az internetre.
Az AdTech piackutató cég legfrissebb felmérése szerint az öreg kontinens országai közül Németországban és Finnországban használják a legtöbben a szabad forráskódú Mozilla-terméket, azaz a németeknek a 29,63%-a, a finneknek pedig a 28,3%-a részesíti előnyben a Tűzrókát a konkurens szoftverekkel szemben. Ezzel szemben viszont a dánoknak csupán a 7%-a internetezik Firefox-al. Megjelenése óta az európai internetezők negyede cserélte le az Internet Explorer 6-ost, az újabb 7-es verzióra. Összességében véve azonban jelenleg a Microsoft-program piaci részesedése az öreg kontinensen 77%, míg 2004-ben még 90% feletti értékkel büszkélkedhetett az Explorer.

A WebsideStory felmérése szerint a Firefox az Egyesült Államokban 13,7%-os, az IE pedig kevesebb mint 82%-os piaci résszel bír.