A Lenovo a leginkább környezetbarát gyártó

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 4. 19:15
A Greenpeace közzétette legfrissebb toplistáját a legnagyobb elektronikai vállalatokról, melyeket aszerint osztályoztak, hogy mennyire igyekeznek azok megóvni a környezetet. Az első helyre a Lenovo került, az ezüst és bronzérmet pedig a Nokia és a Sony Ericsson kapta.
A zöld szervezet a tegnapi napon hozta nyilvánosságra az aktuális listát, melynek első helyezettje meglepő módon a kínai Lenovo lett. Ez azért érdekes, mert tavaly augusztusban még az ázsiai gyártó volt a legutolsó, azonban most az Apple tudhatja magáénak ezt a pozíciót. A Greenpeace képviselőinek elmondása szerint a Lenovo minden egyes országban díjmentesen visszaveszi a termékeit és egy bárki számára hozzáférhető statisztikát is vezetnek az elektronikai hulladékok újrahasznosításáról.

Az Apple-ön kívül azonban az LG és Sony cégeket is éles bírálattal illették a környezetvédelmi aktivisták mondván, hogy azok az Egyesült Államokban támogattak egy olyan kampányt, melynek az volt a célja, hogy a fogyasztókra hárítsák át az újrahasznosítással járó költségeket. A teljes listát itt tekinthetik meg az érdeklődők.