T-Systems után Beta Systems

Vértes János Andor, 2007. április 4. 21:35
Dr Vinkovits László, a T-Systems Hungary Felügyelő Bizottságának elnöke április 1-jei hatállyal megvált a T-Systems Hungary Kft-től, amelynek jogelődjét, aUnisoftware Rendszerházat, 1995-ben alapította, 2004-ig a pedig ügyvezetőként irányította, és a jövőben a Beta Systems Software AG magyarországi és dél-kelet európai képviseletét látja el.
Dr Vinkovits Lászlónak a németországi szoftverházakkal kiépített kapcsolata még a Videotonos időkre nyúlik vissza, amikor a magyar informatikai nagyvállalatot képviselte Németországban. A Unisoftware Rendszerház sikeres felfuttatását követően a szoftverházat a debis vásárolta meg, a folyamat sikeres lemenedzselését az IVSZ 1999-ben Gyúros Tibor díjjal ismerte el. A debis IT Services Unisoftware Rendszerház Kft németországi tulajdonosának a T-Systemsbe történő beolvadása után lett a cég a T-Systems magyarországi lába, ám ez a vállalat is sok átalakuláson ment keresztül annak során, hogy a Deutsche Telekom leányvállalata más magyarországi cégeket is felvásárolt, illetve a Magyar Telekomon belül is más hangsúlyokat kapott a rendszerházi tevékenység.
 
A Beta Systems Software AG - hasonlóan a debishez és a T-Systemshez - az államigazgatást és a nagyvállatokat célozza meg, termékei és szolgáltatásai elsősorban az vállalati tartalom-menedzsmentet, a biztonságos azonosítási rendszereket, és az adatközpont infrastruktúrát ölelik fel.