Alaplapra szerelhető Vista-gyorsító ReadyBoost-stick

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 8. 13:05
Egy japán cég olyan a Vista ReadyBoost-funkciót támogató flash-tárolót mutatott be, amelyet nem egy külső USB-portra, hanem az alaplapra kell csatlakoztatni.
Az InnoDisk nevű gyártó azon felhasználóréteget akarja megcélozni legújabb termékével, akik szeretnék használni a Windows Vista ReadyBoost szolgáltatását, azonban nem szívesen foglalnának el feleslegesen egy USB-interfészt. Az InnoDisk flash tárolóját tehát nem egy külső, hanem azon az alaplapon található USB-portba kell dugni, amely általában arra szolgál, hogy a felhasználók ide csatlakoztassák a számítógépház elülső részében elhelyezett kiegészítő USB-interfészeket, azonban ez sokszor mégis kihasználatlanul marad. Az eszköz teljesítménye ugyan nem nevezhető kiemelkedőnek, ám a Microsoft által meghatározott ReadyBoost követelményeknek megfelel. A gyártó adatai szerint a flash-tároló használata által 18-26%-os teljesítménynövekedést lehet elérni.

A ReadyBoost Memory névre keresztelt terméket Japánban már meg is vásárolhatják az érdeklődők, a 2 GB-s modell átszámolva 3000 forintba kerül.